icon-sig

SIG

icon-pig

PIG

Broekmans
Susan Broekmans studeerde in 1998 af als gegradueerd verpleegkundige, behaalde vervolgens haar licentie in Medisch-Sociale wetenschappen (2001) en verdedigde in 2011 haar doctoraatsthesis over “Medicamenteuze therapietrouw bij patiënten met chronische niet-malignepijn”.  Ze werkt momenteel als Verpleegkundig specialist pijn in het UZ Leuven en maakt deel uit van de verpleegkundig team van  het Leuvens  algologisch  centrum.
 
Als verpleegkundig pijnspecialist hecht zij veel belang aan de multidisciplinaire samenwerking bij de behandeling van patiënten met pijn. Susan is sinds 2004 actief in de werkgroep “Netwerk Vlaamse Pijnverpleegkundigen” en vervult er sinds 2006 de voorzittersfunctie. De link tussen het NVPV en de BPS, zou de werking van beide werkgroepen kunnen versterken. Binnen de Raad van Bestuur vertegenwoordigt zij de verpleegkundige beroepsgroep.
 
Als doctor in de biomedische wetenschappen heeft zij ook wetenschappelijke expertise opgebouwd. Ze beschouwt dit als een meerwaarde om wetenschappelijk onderzoek met klinische praktijk te kunnen combineren.
 
Als coördinator van de opleiding “Verpleegkundig Pijnspecialist” in UZ Leuven hecht zij ook zeer veel belang aan de verpleegkundige opleiding over pijn. De erkenning van pijnverpleegkundigen door middel van een bijzonder beroepsbekwaamheid is volgens haar zeker een punt dat gerealiseerd zou moeten worden in de deze legislatuur van de BPS. 
 
 

Upcoming events

There are no up-coming events

icon-new-member

 Become a member

Become a member of the Belgian Pain Society. Click here for more information.